BIO - ΕΛΛΗΝΙΚΑ

 ΒΙΟ

1954 – 1964: Ο Αντρέας Μουζακίτης γεννήθηκε στην Κέρκυρα το 1954. Η οικογένειά του μεταφέρθηκε στη Σάμο για την διετία 1962 - 1963 και εγκαταστάθηκε στην Αθήνα το 1964.

1972 – 1973: Μετά τη 12ετή βασική εκπαίδευση, παρακολουθεί επί 3 χρόνια μαθήματα Θεωρίας Μουσικής και επί 1 χρόνο μαθήματα Κλασικών Κρουστών - με καθηγητή τον Νικόλαο Κορατζίνο, στο Ελληνικό Ωδείο Αθηνών.

1973 – 1975: Συνεργάζεται ως ντράμερ με το θρυλικό τραγουδιστή και συνθέτη Νικόλα ΄Ασιμο στις εμφανίσεις του στις μπουάτ "11η Εντολή", "Χνάρι" και "Μουσικό Καφενείο".

1975 – 1977: Ζει στο Παρίσι όπου παρακολουθεί μαθήματα στο Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου της Σορβόννης (Sorbonne Paris V - René Descartes) και στο Τμήμα Μουσικοθεραπείας του Πανεπιστημίου της Βενσέν (Vincennes Paris VIII).

Συνεργάζεται με πολυεθνικά μουσικά σύνολα σε ζωντανές εμφανίσεις και ηχογραφήσεις στο Παρίσι και το Λονδίνο.

Συμμετέχει ως ντράμερ στο συγκρότημα της pop jazz τραγουδίστριας Maria Gilis σε ζωντανές εμφανίσεις και στην ηχογράφηση LP που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο.

Συμμετέχει ως ντράμερ στο funk - jazz συγκρότημα Forum's Group με μουσικούς από την ηπειρωτική Γαλλία και τη Γουαδελούπη. Ηχογραφούν το single "Liberté – Lefteria", σύνθεση Pierre Raph. στο Παρίσι.

1977 – 1978: Επιστρέφει στην Ελλάδα, όπου, ως ιδρυτικό μέλος και ντράμερ του μουσικού συγκροτήματος "Σπυριδούλα", συνεργάζεται με τον τραγουδιστή και συνθέτη Παύλο Σιδηρόπουλο σε πολλές συναυλίες και στην ηχογράφηση του ιστορικού ροκ άλμπουμ "ΦΛΟΥ".

1978 – 1984: Με τον ηθοποιό Αλέξη Γκόλφη (τον πρωταγωνιστή της βασισμένης στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Νίκου Καζαντζάκη γνωστής τηλεοπτικής σειράς "Ο Χριστός ξανασταυρώνεται") ανοίγουν το "ΛΟΥΚΙ", το εστιατόριο - μπαρ που άφησε εποχή με τις επαναστατικές καινοτομίες του και αναφέρεται σε άρθρα, δημοσιεύσεις και μεταξύ άλλων στα τραγούδια "Μια βραδιά στο Λούκι" των Χ.και Π. Κατσιμίχα και "Σαν σταρ του σινεμά" του Νίκου Ζιώγαλα.

Με τη Λιάνα Κουτρολίκου (μετέπειτα συνεργάτιδά του στη μουσική) δημιουργούν το εστιατόριο - μπαρ - αίθουσα τέχνης "Faiyum", έναν πρωτοποριακό, avant-guarde χώρο της νυχτερινής Αθήνας όπου πολλοί αξιόλογοι εικαστικοί και συγγραφείς παρουσίασαν τα έργα τους και ο οποίος έγινε τόπος συνάντησης καλλιτεχνών, πολιτικών και σημαντικών προσωπικοτήτων και διασημοτήτων.

1983: Συνεργάζεται με τον τραγουδιστή, συνθέτη και παραγωγό Θοδωρή Μανίκα ως ντράμερ του μουσικού συγκροτήματος "Απόψε φύγαμε".

1985 - 1989: Κινείται ανεξάρτητα από δισκογραφικές εταιρείες και συμμετέχει σε διάφορα μουσικά σχήματα σε προσπάθειες ελεύθερης και αυθεντικής καλλιτεχνικής δημιουργίας.

Eκδίδει τις ποιητικές συλλογές "Τροποποίηση" και "Ονείρου Οδύσσεια" που συμπληρώνει εικαστικά με τα στοιχεία της γραφομηχανής (γραφικά ΑSCII).

1985: Εκδίδει την ποιητική συλλογή "Τροποποίηση" (ποίηση και γραφικά ΑSCII – Εκδόσεις Στοχαστής).

1986: Εκδίδει την ποιητική συλλογή "Ονείρου Οδύσσεια" (ποίηση και γραφικά ΑSCII – Εκδόσεις Στοχαστής).

1989: Με τη Λιάνα Κουτρολίκου δημιουργούν το μουσικό σχήμα LPB (Light Pop Beat).

1991: Συνεργάζεται ως σεναριογράφος και παρουσιαστής στην τηλεοπτική σειρά της κρατικής τηλεόρασης "Το Λεξικό της Δεκαετίας του '60" (παραγωγή: Θοδωρής Μανίκας).

1992 - 1993: Ηχογραφεί το άλμπουμ "LPB - Ελαφρολαϊκός Ρυθμός" (παραγωγή: Θοδωρής Μανίκας - Ιπτάμενοι Δίσκοι) και συμμετέχει μαζί με τη Λιάνα Κουτρολίκου, ως rhythm section, στην ηχογράφηση του LP άλμπουμ του Θοδωρή Μανίκα “Thirty Dirty”.
Εκδίδει την ποιητική συλλογή "Έτος 1 - Φύλο 0" (ποίηση και γραφικά ΑSCII - ανεξάρτητη παραγωγή).

1995 – 2011: Με τη Λιάνα Κουτρολίκου συνεχίζουν με ανεξάρτητες μουσικές παραγωγές έργων που συνδυάζουν το ζωντανό παίξιμο με την ηλεκτρονική μουσική.

1995: "Amyconos": μουσικό άλμπουμ ανεξάρτητης παραγωγής που κυκλοφόρησε αρχικά underground και αργότερα αναρτήθηκε στο διαδίκτυο.

1996 – 2002: Ασχολείται με την κατασκευή πειραματικών μουσικών οργάνων, και δίνει παραστάσεις με τo μουσικό σχήμα Chief and Jerrycans.

1998: "Πανσέληνος/8" - original soundtruck (άλμπουμ για τις χορευτικές παραστάσεις της χορευτικής ομάδας της χορογράφου Μαρίας Γαϊτάνη).

2002: "Six Soundtracks": μουσικό άλμπουμ ανεξάρτητης παραγωγής που κυκλοφόρησε αρχικά underground και αργότερα αναρτήθηκε στο διαδίκτυο.

2004: "Faust" - original soundtrack (άλμπουμ για το ομώνυμο Video Art του σκηνοθέτη και παραγωγού Νίκου Ζάππα).

2007: "Seven of Clubs": μουσικό άλμπουμ ανεξάρτητης παραγωγής που κυκλοφόρησε αρχικά underground και αργότερα αναρτήθηκε στο διαδίκτυο.

2010: "Guy de Maupassant/4 Παρωδίες" - original soundtrack (άλμπουμ για την ομώνυμη θεατρική παράσταση της θεατρικής ομάδας της Δέσποινας Γιαβάρα, σε σκηνοθεσία Νίκου Ζάππα.

Παράλληλα, ασχολείται με τη σύνθεση και εκτέλεση μουσικών έργων για ντραμς, με τη δημιουργία Video Art, Computer animation και με διαδικτυακές μουσικές συνεργασίες (Fly).

Από το 1995 ασχολείται με την γλυπτική, την προσθετική γλυπτική, τις κατασκευές και τις εγκαταστάσεις από επαναχρησιμοποιούμενα αντικείμενα και υλικά (Found Objects, Objets Trouvés - Mechanicart).


ΕΚΘΕΣΕΙΣ
2006: "Carte Blanche V" (Booze Cooperativa) - κατασκευές.
2006: "Μια νέα σημαία γεννιέται" (Booze Cooperativa) - εγκατάσταση (installation).
2006 - 2007: "Anathena" (DESTE FOUNDATION) κατασκευή: "Coca-Cola Emergency", επτά πρωτότυπα εικαστικά (ASCII graphics) από τις ποιητικές συλλογές "Τροποποίηση" και "Ονείρου Οδύσσεια".
2013: Galerie Melnicow, Heidelberg - Germany: "3 Künstler aus Athen".

Έργα του βρίσκονται στη συλλογή Δάκη Ιωάννου και άλλες ιδιωτικές συλλογές.